Gyilkosság

Előzetesben a gyilkossággal gyanúsított szegedi joghallgató

A bíróság az ügy tárgyi súlyára és a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva látta szükségesnek a kényszerintézkedést.

2016.02.03 11:20MTI
MTI Kelemen Zoltán Gergely

Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság szerdán annak a 24 éves joghallgatónak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint megölt egy férfit kedden a csongrádi megyeszékhelyen - közölte a gyanúsított védője a helyszínen újságírókkal.

Halász Tamás ügyvéd elmondta, a bíróság az ügy tárgyi súlyára és a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva látta szükségesnek a kényszerintézkedést.

Hozzátette: a döntés ellen fellebbeztek, mivel a gyanúsított rendezett anyagi körülmények között él, végzős az egyetemen, valamennyi vizsgáját teljesítette, csak szakdolgozatának az elkészítése van hátra, így nem áll fenn a szökés veszélye. A gyanúsított a büntetőjogi felelősségét is tagadja - mondta a védő.

Az előzetes letartóztatást kezdeményező ügyészségi indítvány szerint az egyetemista keddre virradóra egy szegedi vendéglátóhelyen - az eddigi adatok szerint - minden különösebb előzmény nélkül egy hirtelen mozdulattal a nála lévő svájci bicskával nyakon szúrta a vele szemben ülő sértettet. A szúrás következtében a 36 éves férfi egy a sörözőben tartózkodó ember segítségnyújtása, valamint az orvosi ellátás ellenére rövid idő múlva a helyszínen meghalt. A gyanúsított elhagyta a kocsmát, a rendőrök két órával később a lakóhelye közelében fogták el, és a bicskát is megtalálták nála.

Halász Tamás ügyvéd elmondta, védence nem ismerte a sértettet, és arra hivatkozik, jogos védelmi helyzetben volt, amikor a kést használta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.