Illegális bevándorlás

Tizennégyen kerülhetnek előzetesbe a kiskunhalasi kődobálás miatt

Tizennégy külföldi előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség a kiskunhalasi őrzött szálláson múlt pénteken történt kődobálás miatt.

2016.01.18 09:06MTI

Múlt pénteken estefelé a kiskunhalasi befogadó központban kisebb vita alakult ki néhány ott tartózkodó között az internethasználat miatt, majd az incidens elfajult és többen rátámadtak a jogszerűen intézkedő rendőrökre.

Az esetet követően az illetékes nyomozó ügyészség 14 külföldivel szemben indított büntetőeljárást hivatalos személy elleni csoportos erőszak bűntette miatt, és kezdeményezte mindegyikük előzetes letartóztatását is.

A nyomozó ügyészség szerint az érintettek előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani lehet attól, hogy elszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől, ezért a gyanúsítottak részvétele a további nyomozási cselekményeken kizárólag így biztosítható megnyugtatóan.

Emellett alappal feltehető az is, hogy a nyomozás kezdeti stádiumában a gyanúsítottak tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetnék a büntetőeljárás eredményességét.

Az előzetes letartóztatás tárgyában a mai napon dönt a Kecskeméti Járásbíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.