Időjárás-figyelmeztetés

Jégpáncél borítja a Pilis és a Budai-hegység erdei útjait

Jégpáncél borítja a Pilisi Parkerdő Zrt. területén található erdei utak túlnyomó többségét, így veszélyesen csúszósak a Budai-hegység, a Pilis és a Visegrádi-hegység erdei útjai is.

2016.01.09 12:35Havariapress

Az ország középső részében számos helyen hullott ónos eső szombatra virradóra, ami nem csak a közutakon történő közlekedést nehezíti; a talajra fagyott csapadék a Pilis, a Budai- és a Visegrádi-hegység magasabb területein az erdei és turistautakon szinte mindenütt egybefüggő jégpáncélt alkot. Különösen érvényes ez néhány közismert és közkedvelt turisztikai célpontra, így többek között a Rám-szakadékra, a Spartacus-ösvényre vagy a visegrádi Fellegvár és a Mogyoró-hegy környékére; nehezen járhatók a kerékpározásra kijelölt, aszfaltozott erdei utak is. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért arra kéri a természetjárókat, kirándulókat és kerékpárosokat, hogy ezen a hétvégén kerüljék a csúszós, veszélyessé vált területeket, ahol a túrázás jelenleg még a jó felszereléssel rendelkező, tapasztalt erdőjárók számára is balesetveszélyes lehet. Az időjárás alakulásának függvényében a helyzet akár rosszabbra is fordulhat, ezért a szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy figyeljék az ezzel kapcsolatos híradásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.