TEK-akció

Nem találtak bombát az óbudai iskolában

A környéken több utcát is lezártak a hatóságok, illetve géppisztolyos rendőrök cirkáltak a területen.

2015.12.09 16:54MTI
MTI/Mihádák Zoltán

Nem találtak robbanótestet annak a III. kerületi iskolának az épületében a rendőrök, amelybe bombafenyegetés érkezett szerda reggel - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője délután az MTI-t.

Csécsi Soma közölte, befejezték a tűzszerészek az intézmény átvizsgálását. A BRFK közveszéllyel fenyegetés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Az iskolánál a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is intézkedtek - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Előzőleg több hírportál számolt be arról, hogy a Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt kiürítették.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a környéken több utcát is lezártak a hatóságok, illetve géppisztolyos rendőrök cirkáltak a területen. Ezért a környező utcákban torlódott a forgalom. A Kiscelli közt a Remetehegyi út felől teljes egészében lekordonozták, a kordont pedig rendőrök, illetve a TEK munkatársai vigyázták.

A British International School délután kiadott közleménye szerint reggel fél kilenckor telefonon érkezett a bombafenyegetés. Összhangban az iskolai szabályzattal, értesítették a rendőrséget és azonnal kiürítették az iskolát a diákok és a személyzet biztonsága érdekében - írták. Az iskola működése szerdán szünetel, mindenki sértetlen, a rendőrség átvizsgálta az épületet - közölték.

MTI/Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.