Élet!

Élettelenül talált koraszülöttet mentettek meg Cserkeszőlőn

A gyermek újraélesztése sikerrel járt, a kisfiú szívműködése és légzése is beindult.

2015.11.30 21:50MTI

Újraélesztettek egy élettelenül talált koraszülött kisfiút a mentőszolgálat munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint a mentőket hétfőre virradó éjszaka koraszüléshez riasztották a községbe, ahol a kunszentmártoni esetkocsi személyzete egy 24. terhességi hétre született, élettelen újszülöttet talált. A gyermek újraélesztését azonnal megkezdték és ez végül sikerrel járt, a kisfiú szívműködése és légzése is beindult.

Az újszülöttet a helyszínre riasztott koraszülöttmentő stabil állapotban szállította a perinatális intenzív centrumba - közölte Győrfi Pál, hozzátéve, hogy a koraszülöttek helyszíni újraélesztése speciális, ritkán előforduló mentőfeladat, amelyet az Országos Mentőszolgálat kunszentmártoni egysége magas szakmai színvonalon és sikeresen oldott meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.