Baleset

Nyolcan sérültek az uszodában leomló lépcső miatt

Vádat emelt az ügyészség annak a balesetnek a vétkesei ellen, amelyben nyolc ember sérült meg egy mobillépcső leomlása miatt 2013-ban a BVSC uszodában.

2015.11.26 08:25Havariapress

A vádirat szerint 2013. május 18-án úszókupát szerveztek a BVSC-Zugló Sporttelep uszodájában, amikor - nem sokkal a verseny kezdete után - az uszoda nézőterére felvezető mobillépcső eldőlt és leomlott. A balesetben három nézőnek 8 napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett és öt másik néző is enyhébb fokú zúzódásokat szerzett.

A vizsgálatok szerint a baleset azért következett be, mert a mobillépcső rögzítő csavarkötéseinek nagy része az évek alatt elrozsdásodott és 8-10 ember normál terhelését már nem bírta el. A történtek miatt a BVSC akkori létesítmény-igazgatója és a sportuszoda akkori vezetője ellen emelt vádat az ügyészség, mert álláspontjuk szerint mindketten elmulasztották a lépcső rendszeres biztonsági ellenőrzésére és karbantartására vonatkozó intézkedéseket, ezzel megsértve a rájuk vonatkozó foglalkozási szabályokat.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség mindkét embert foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg, amiért akár egy év szabadságvesztés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.