Visszacsapódott a földbe

Baleset ért egy kisrepülőgépet Budaörsön

Egy autogyro (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) elrugaszkodáskor, egy-két méter magasan az oldalára billent. Emiatt a forgósszárny a földhöz ért, és a kisrepülő orral a földnek ütközött.

2015.11.23 13:45MTI
MTI/Mihádák Zoltán

Felszállás közben visszazuhant a budaörsi reptérre egy ultrakönnyű kisrepülőgép hétfőn, nem sokkal dél után. A mentők arról tájékoztattak, hogy a repülőben ülő két embert súlyos sérülésekkel, illetve azok gyanújával kórházba vitték. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) vizsgálja az eset körülményeit.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a kisgép épphogy feszállt, amikor ismeretlen okból a fűre csapódott. Utóbb kiderült, hogy a járműben két 50 év körüli férfi ült. A műszaki mentéshez a törökbálinti tűzoltókat riasztották - tette hozzá a szóvivő.

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy egy autogyro (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) elrugaszkodáskor, egy-két méter magasan az oldalára billent. Emiatt a forgósszárny a földhöz ért, és a kisrepülő orral a földnek ütközött. A benne ülők megsérültek, a járműben többféle kár keletkezett. A KBSZ szakemberei még helyszínelnek, a baleset okainak feltárására vizsgálat indult - fűzte hozzá Bajkó Erika.

Zalavári Borbála, a mentők sajtóügyeletese azt közölte, hogy az egyik férfi eltörte a bokáját, és belső sérülései is lehetnek. Társa zúzódásokat szenvedett, de mivel fájlalta a mellkasát, nála is feltételezhetőek belső sérülések. Mindkettőjüket az ügyeletes traumatológiára vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.