Nagyon komoly a kár

Több száz tonna szalma égett porig

Egy 1600 körbálából rakott szalmabála-halom kapott lángra Kunszentmártonon, tisztázatlan okokból.

2015.11.23 12:08Havariapress

Több száz tonnányi szalmabála égett porig vasárnap egy tűzesetben Kunszentmártonnál, személyi sérülés nem történt, de a tulajdonost komoly kár érte - értesült a HavariaPress.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város tűzoltóit vasárnap napközben riasztották egy külterületi majorsághoz, ahol egy 1600 körbálából rakott szalmabála-halom kapott lángra, tisztázatlan okokból.

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, úgy ítélték meg, hogy a több száz tonna szalmát lehetetlen volna megmenteni, mert a füsttel és korommal szennyeződött szalmát már úgysem lehetett volna hasznosítani.

Emiatt úgy döntöttek, hogy - felügyelet mellett - hagyják leégni az egészet, ügyelve arra, hogy a szomszédos bálahalom - amit szintén veszélyeztetett a tűz - ne kapjon lángra. A tűzoltók vasárnap délután egy órára fejezték be a szalmabálák oltását, a káreset okát és körülményeit még vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.