Kiskunhalas

Nyakon szúrta az alvó nagymamát - nyolc évet kapott jogerősen

Emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 21 éves férfit, a most 16 esztendős barátnőjét mint felbujtót marasztalta el a bíróság.

2015.10.28 11:48MTI

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kiskunhalasi férfit, aki szeretője biztatására tavaly nyáron nyakon szúrta a lány alvó nagymamáját.

A táblabíróság előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 21 éves férfit, a most 16 esztendős barátnőjét mint felbujtót marasztalta el, és három év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A férfi 2013 őszén ismerkedett meg az akkor 14 éves lánnyal, aki februárban teherbe esett. A lány nagymamájával élt, akivel kezdettben jó volt a kapcsolata, de az asszony féltette unokáját, főként, miután kimaradozott az iskolából. A lány úgy érezte, nagymamája sok dologban korlátozza, és 2013 tavaszától egyre többször mondta barátjának, hogy az asszony halála esetén engedékenyebb apjához költözhetne.

A lány 2014. július 15-én újból összeveszett nagyanyjával, és többször is üzent barátjának, hogy jó lenne, ha a nagymamája meghalna. A férfi ekkor úgy döntött, eleget tesz a lány kérésének, és visszaírta a lánynak: megteszi, "lekéseli a mamát".

A következő éjszaka elment a sértett lakásához, és mivel a lány nyitva hagyta az ajtót, be tudott menni. Az asszony egy franciaágyon aludt. A férfi még egyszer megkérdezte, hogy biztos megtegye-e, erre a barátnője igent mondott. A fiú így belépett a nagymama szobájába, és kétszer nyakon szúrta az asszonyt. A nő felébredt, megpróbált védekezni, dulakodni kezdett a támadójával, aki még kétszer hátba szúrta, közben a kés pengéje eltörött.

A férfi elmenekült a helyszínről, közben a lány úgy tett, mintha ismeretlen elkövető támadta volna meg a sértettet, igyekezett segítséget nyújtani a nagymamájának, értesítette a mentőket és a rendőrséget. Az asszonyt súlyos sérülésekkel kórházba szállították, ahonnan másnap engedték ki. A szakértői vélemény szerint a nyaki szúrás életveszélyes, akár halálos következménnyel is járhatott volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.