Tűzszerészek

Ezt a robbanótestet kanalazták ki a Széll Kálmán téren

Ismét második világháborús bomba akadt horogra a tér felújítása közben. A hatástalanítás idejére több házat is kiürítettek, a forgalmat elterelték.

2015.10.02 21:28MTI
MTI Lakatos Péter

A Széll Kálmán tér felújítási munkálatai közben megtalált második világháborús, 120 milliméteres, szovjet robbanótest egy markológép kanalában, amely kiemelte a robbanótestet 2015.október 2-án. A gránátot a magyar honvédség tűzszerészei hatástalanították.

A helyszínen semmisítették meg az aknavető gránát gyújtószerkezetét, a robbanótestet pedig elszállították.

A lakók visszatérhettek lakásukba, a kiürítés a Vérmező és a Várfok utca egy részét érintette, ötven lakásból harminckét embernek kellett elhagynia az otthonát.

A BKK a Facebook-oldalán közölte, a M2-es metró ismét megáll a Széll Kálmán téren, és a Széll Kálmán tér felújítása alatt megszokott módon jár a 18-as, az 59-es, a 61-es villamos, a 16-os, a 16A és a 39-es autóbusz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.