Csalás

Elhunyt gondozottja után évekig vett fel támogatást egy keszthelyi asszony

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy keszthelyi asszony ellen, aki több mint hárommillió forint kárt okozott azzal, hogy mozgáskorlátozott gondozottja elhunyta után még 12 évig felvette a fogyatékossági támogatást.

2015.09.10 08:16MTI

A mozgáskorlátozott férfit 2001-től gondozta az asszony és akkori élettársa egy keszthelyi lakásban. A Magyar Államkincstár a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény alapján fogyatékossági támogatást folyósított számára, amit mindig a gondozója vett át.

A fogyatékkal élő férfi 2002 áprilisában elhunyt, de az őt gondozó asszony a halálesetről sem a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatóságát, sem a kézbesítő Magyar Postát nem tájékoztatta. A fogyatékossági támogatást még 12 éven át, 2014 júliusáig jogosulatlanul felvette.

Az asszony ezzel több mint 3,1 millió forintos kárt okozott, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt ellene vádat

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.