Közlekedés

Rajkánál és Sopron felől lehet átjutni autóval a határon

Visszafordítják a feltorlódott járműveket az M1-es autópályán Hegyeshalomnál.

2015.09.05 11:59MTI
MTI Krizsán Csaba

A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a hegyeshalmi határátlépési pontnál 11 kilométeres a forgalmi torlódás. A személyautók vezetői kizárólag a 172-es kilométerszelvénynél, a határátlépési pontnál megfordulhatnak.

Az autósok Rajkán keresztül Pozsony irányába, illetve a 85-ös számú főúton, Sopronon keresztül léphetik át a határt.

Az autópálya Bécs felé vezető oldalát a határátkelő előtt hajnalban zárta le az osztrák hatóság a gyalogosan érkező migránsok miatt, azután alakult ki a mintegy 11 kilométeres dugó az autópályán a határ előtt. A feltorlódott sorban mintegy 35-40, migránsokat szállító busz is várakozik.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy több migráns is leszállt a határ előtti dugóban veszteglő buszokról, és gyalog érte el az osztrák határt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.