Illegális bevándorlás

Szír állampolgárokat szállító szarvasi férfiakat fogtak el

Két szarvasi lakos hét szíriai állampolgárt igyekezett autóval Budapestre vinni anyagi ellenszolgáltatás fejében szombaton.

2015.08.30 18:09MTI

A járművet tiszaföldvári rendőrök tartóztatták fel - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

Szabó Zita elmondta, hogy a Tiszaföldvár belterületén közlekedő, gyanússá vált személyautó vezetője megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól, a jelzésre nem állt meg, továbbhajtott. A rendőrök még a településen feltartóztatták a járművet, a sofőrt és utasait előállították a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra.

A magukat szír állampolgároknak valló külföldiek tolmács segítségével elmondták: a szarvasi férfiak Magyarország déli határszakaszához közel felajánlották részükre, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Budapestre viszik őket - tájékoztatott Szabó Zita.

A sajtószóvivő elmondta: a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság jogellenes tartózkodás elősegítése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. József 26 éves és F. János 28 éves szarvasi lakos ellen. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A külföldiek ügyében a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.