Illegális bevándorlás

Újabb embercsempészeket fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán

Újabb embercsempészeket fogtak el a fővárosi rendőrök szombat este. A három sofőr 24 szír állampolgárt akart Németországba vinni.

2015.08.30 12:40MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztálya egy-egy litván, osztrák és lengyel állampolgárral szemben indított eljárást embercsempészés bűntett gyanúja miatt.

A közlemény szerint a fővárosi rendőrök szombaton 18 óra 25 perckor az M1-es autópályán intézkedtek egy litván felségjelzésű gépjármű litván sofőrjével szemben, aki 12 szír állampolgárt akart Budapestről Németországba szállítani.

Ugyancsak az M1-es autópályán intézkedtek a fővárosi járőrök két gépjárművezetővel szemben 22 órakor. Az osztrák sofőr által vezetett osztrák rendszámú gépjárműben öt, míg a lengyel sofőr által vezetett francia honosságú autóban hét szír állampolgár utazott.

A járművezetők a - magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudó - szíreket anyagi ellenszolgáltatásért cserébe, jogellenesen akarták Németországba juttatni. A rendőrök a három férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A bűncselekményekhez használt gépjárműveket lefoglalták - írta a BRFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.