Szándékosság

8 éves gyerek gyújtotta fel a gyermekotthont - 300 milliós a kár

Kigyulladt egy gyermekotthon tetőszerkezete Szentesen - szándékos volt a gyújtogatás.

2015.08.28 22:26MTI

Kigyulladt egy üresen álló gyermekotthon tetőszerkezete pénteken Szentesen - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A tájékoztatás szerint sem gyermekek, sem felnőttek nem tartózkodtak az épületben. A helyszínen az oltási munkálatokat a szentesi és a csongrádi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi, valamint a kunszentmártoni hivatásos egységek, továbbá Csongrád megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata végezte.

Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt. A gyanú szerint a tüzet egy 8 éves gyermek okozta - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 15 óra körül gyulladt ki a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon. A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan. A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető.

Az épületegyüttesben az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül 300 millió forintos kár keletkezett - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.