Persona non grata

Kitiltották a SUN Fesztivál egyik résztvevőjét Magyarországról

Táskájából és az alsónadrágjából több fóliában mintegy 60 gramm kábítószergyanús anyag került elő.

2015.08.28 15:30MTI

Kábítószer-birtoklás miatt kitiltották Magyarországról a SUN Fesztivál egyik résztvevőjét, a svájci férfit emellett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság - erről a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője tájékoztatta pénteken az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 28 éves, svájci állampolgárságú férfit, aki a július végén Bercel-Csobánkapusztán megrendezett SUN Fesztiválra érkezve kábítószert tartott magánál.

A főügyész ismertette: a vádlott egy taxi utasaként érkezett a rendezvényre. Csomagjának és ruházatának átvizsgálásakor a táskájából és az alsónadrágjából több fóliában mintegy 60 gramm kábítószergyanús anyag került elő. A szakértői vizsgálat kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket, köztük kábítószernek minősülő delta-9-THC-t mutatott ki.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit kábítószer-birtoklás bűntettében, és egy év - két évre felfüggesztett -szabadságvesztésre ítélte, továbbá három évre kiutasította Magyarország területéről, és kötelezte 10 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is - közölte Bóna Gyula.

A SUN Fesztiválon résztvevők közül kábítószer-birtoklás, -fogyasztás és -kereskedelem, valamint ittas járművezetés miatt huszonnégy ember ellen indított büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.