Illegális bevándorlás

Több mint ezerháromszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

A legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el, ott 70 afgán, 28 pakisztáni, 13 szír, négy kameruni és egy nigériai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

2015.08.08 10:45MTI

Csongrád megye déli részén 55 csoportban 1383 határsértőt - köztük 269 gyermeket - tartóztattak föl pénteken a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el, ott 70 afgán, 28 pakisztáni, 13 szír, négy kameruni és egy nigériai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A rendőrök Szeged külterületén hajnalban elfogtak egy helyi férfit is, aki négy szír állampolgárt szállított a főváros felé. A sofőr ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta az őrnagy.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken 1602 embert fogtak el a rendőrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.