Bűncselekmény

Vádat emelnek a rendőrverő perkupai család ellen

Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy 17 éves perkupai labdarúgó és annak szülei ellen, akik ez év májusában jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak.

2015.08.04 10:36MTI

A tájékoztatás szerint a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen megrendezett bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja miatt a lakásáról akarták előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki a meccsen egy számára sérelmes bírói döntés miatt bántalmazta a játékvezetőt.

Hozzátették: a jogszerű rendőri intézkedéskor a labdarúgó anyja megragadta az egyik rendőrt és behúzta őt a kialakult csoportosulás tagjai közé, ahonnan a többi rendőrnek csak könnygázspray alkalmazásával sikerült kiszabadítania. Ezt követően a focista felkapta az udvaron lévő kerékpárt és az egyik rendőrhöz vágta, aki a földre esett. Apa és fia ekkor elkezdték őt rugdosni, ütlegelni, a rendőröknek a kollégájukat csak kényszerítő eszköz alkalmazásával sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk.

A rendőrök elővették a szolgálati fegyverüket, kibiztosították, rádión erősítést kértek, ugyanakkor annak megérkezéséig elhagyták a helyszínt - írták.

Az intézkedésben részt vevő rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló, a kollégája könnyebb sérülést szenvedett, míg a harmadik rendőr, egy nő nem sérült meg

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.