Illegális bevándorlás

Embercsempészet miatt került előzetesbe három rendőr

Embercsempészet gyanújával indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség öt ember, köztük három rendőr ellen Bács-Kiskun megyében, a bíróság mind az öt főt előzetes letartóztatásba is helyezte.

2015.08.03 10:20Havariapress

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás néhány nappal ezelőtt, melynek eredményeként múlt szerdán több olyan embernél is házkutatást tartottak a nyomozó ügyészek, akik kapcsolatba hozhatóak voltak egy, a Bács-Kiskun megyei Hercegszántó térségében működő embercsempész hálózattal.

A házkutatásokkal párhuzamosan öt embert gyanúsítottként hallgattak ki, akik közül három fő hivatásos rendőrként teljesített szolgálatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományában.

Őket az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy folyamatosan figyelték az 51-es főúton a járőrök mozgását, erről egymással és civil társaikkal folyamatosan egyeztettek, majd a megszerzett információkkal segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjárművek elkerüljék a hatósági ellenőrzéseket.

Az ügyészség indítványára a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa csütörtökön mind az öt főt előzetes letartóztatásba helyezte, egyidejűleg megszűnt a három meggyanúsított rendőr szolgálati viszonya is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.