BKK

Gyalogosan átjárhatatlan lesz a Széll Kálmán tér

Augusztustól új fázisába ér a Széll Kálmán tér újjáépítése: a bontási és építési munkák már a tér teljes területére kiterjednek, ezért ott nem lehet biztosítani a gyalogos áthaladást.

2015.07.31 15:00Havariapress

Augusztustól az alábbi főbb változásokra kell számítani a Széll Kálmán tér közlekedésében: vasárnaptól a gyalogos forgalom az eddigi, a tér belsején kialakított gyalogosfolyosók helyett a tér szélein haladhat.

A Várfok utcából, illetve a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metró, illetve a 4-es és a 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca-Várfok utca útvonalon, vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni.

A BKK azt ajánlja, hogy aki a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es vagy a 140A busszal utazna, az M2-es metróról a Déli pályaudvar végállomáson szálljon át e járatok valamelyikére.

Hétfőtől újra a tér Margit körúti oldalára érkezik a 4-es és a 6-os villamos, ugyanakkor lezárják a Várfok utca Vérmező utca és Csaba utca közötti részét, egyúttal átadják a forgalomnak a Várfok utca Csaba utca felé egyirányú alsó útszakaszát, ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át.

A Széll Kálmán téri ideiglenes jegy- és bérletpénztár helyszíne nem változik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.