Illegális bevándorlás

Két menedékkérőt kezelnek a Szent László Kórházban

A kedd éjjel a budapesti Egyesített Szent László és Szent István Kórházba vitt ötven külföldi állampolgár közül kettőt kezelnek, állapotuk nem súlyos.

2015.07.29 10:48MTI

Müller Péter orvos igazgató tájékoztatása szerint kedden 22 órakor az Országos Mentőszolgálat a rendőrség kíséretében 50 külföldi állampolgárt vitt be az egyesített intézmény Szent László Kórház telephelyére, feltételezett - hasmenést, lázat okozó - fertőző betegség gyanúja miatt. Ambuláns szakorvosi vizsgálatot követően egy felnőttet és egy gyermeket vettek fel hasmenés miatt, kivizsgálásuk és kezelésük folyamatban van, állapotuk nem súlyos.

A további 48 ember tünet- és panaszmentes, ők nem igényeltek kórházi felvételt és kezelést - fűzte hozzá.

A közlés szerint Budapest Főváros Kormányhivatala népegészségügyi főosztályának megtették a szükséges bejelentést.

A Migration Aid nevű civil kezdeményezés szerda hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedd késő este ismeretlen fertőzés miatt több menedékkérőt kórházba vittek a Nyugati pályaudvarról. A szervezet 56 emberről írt.

A civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak, ezek tagjait a mentőszolgálat kórházba vitte a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával, busszal. A vizsgálat után az egészséges embereket a rendőrség visszavitte a pályaudvarhoz, ahol időközben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat fertőtlenítette az érintett területeket. A szervezet jelezte, hogy a teljes eljárás zökkenőmentesen, békésen zajlott le.

A Migration Aid közleménye szerint a fertőzés pontos eredete ismeretlen, a kórokozót csak a tenyésztés eredménye alapján lehet meghatározni, ami néhány napot igénybe vesz.

A közlemény arra is kitért, hogy a buszt rendőri kíséret vezette fel a kórházig. Ezzel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata azt közölte az MTI-vel, hogy az Országos Mentőszolgálat rendőri segítséget kért kedd este a VI. kerületi Eiffel térre, külföldiek kórházba kíséréséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.