Illegális bevándorlás

Több mint 800 határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

A legnagyobb csoportot délelőtt Ásotthalom külterületén fogták el, ott 82 ember - afgán, iraki, nigériai, szomáliai, szíriai és pakisztáni állampolgárok - lépte át illegálisan a zöldhatárt.

2015.07.28 09:52MTI

A rendőrök 857 határsértőt, köztük 173 gyermeket tartóztattak fel a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot délelőtt Ásotthalom külterületén fogták el, ott 82 ember - afgán, iraki, nigériai, szomáliai, szíriai és pakisztáni állampolgárok - lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt hétfőn 1326 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, hat gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.