Tűz

Még mindig ég az erdő-mező Kiskunhalas mellett

Hétfő délelőtt még oltják a tüzet Kiskunhalas mellett, ahol foltokban mintegy 350 hektáron kapott lángra lomberdő, száraz fű és avar vasárnap délután.

2015.07.27 10:13MTI

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kovács Andrea elmondta: két honvédségi helikopter és mintegy ötven hivatásos tűzoltó mellett civil segítők is részt vesznek a tűz oltásában. Tájékoztatása szerint a koronaégést sikerült megszüntetni, de még parázslások és fellángolások vannak a jelentős szél következtében.

A tűz keletkezésének okát az illetékes szakemberek a rendőrség bevonásával megkezdték - tette hozzá.

Vasárnap Kiskunhalas külterületén túlnyomórészben fenyő, kis mértékben lomberdő, száraz fű és avar kapott lángra, a 10-50 hektár méretű, foltokban keletkezett izzások és égések összesen csaknem 350 hektárnyi területet ölelnek fel.

Az oltáshoz több megyéből érkeztek tűzoltók, azt a honvédség helikopterei is segítik, ezek hatalmas víztartályokból oltják a fellángolásokat.

A tűzoltók a lángok közelében álló lakóépületeket megvédték, senki nem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.