Illegális bevándorlás

Több mint ezerkétszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton 1584 embert fogtak el a rendőrök, nyolc esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

2015.07.26 11:46MTI

Csongrád megye déli részén 1280 határsértőt, köztük 223 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve szombaton - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot hajnalban, Ásotthalom külterületén fogták el, ott 54 pakisztáni, három iráni, négy bangladesi, egy nigériai, két szudáni, négy afgán, egy palesztin és hét eritreai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A szegedi járőrök este elfogtak egy helyi férfit is, aki hat szír állampolgárt szállított gépkocsijában. A 19 éves sofőr ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton 1584 embert fogtak el a rendőrök, nyolc esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.