Vihar

24 embert vittek partra a Velencei-tóból

Meghibásodott sétahajó utasai, úszók és kajakosok szorultak a rendőrök segítségére a Velencei-tóban.

2015.07.26 09:41ma.hu

A vízirendőrök 2015. július 25-én kora délután az agárdi kikötőben egy sodródó sétahajóra figyeltek fel. A hajó kapitánya a segítségére siető körzeti megbízottaknak elmondta, hogy a sétahajózásból visszatérve elromlott a jármű irányváltója, emiatt nem tudott kikötni. A rendőrök a kétfős személyzettel és nyolc utassal, köztük két gyermekkel közlekedő hajót a partra vontatták - tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Délután a másodfokú viharjelzésben a Velencei-tó Nagy-tisztás elnevezésű területén figyeltek fel a rendőrök egy 12 fős csoportra, akik az erős szélben és az egy-másfél méteres hullámokban próbáltak a part irányába úszni. A tíz gyermeket és két felnőttet a rendőrök hajójukba emelték és biztonságosan a partra vitték.  A felnőttek elmondták, hogy a Cserepes szigeten észlelték a vihar közeledtét, visszaindultak az agárdi strandra, azonban a vihar a vízben érte őket.

A vízirendőrök 2015. július 25-én délután a másodfokú viharjelzésben a tó Pap-kert nevű területén észleltek két férfit, akik a viharos szélben egy felfújható kajakkal igyekeztek a part irányába, azonban azt saját erejükből nem tudták biztonságosan megközelíteni. A strandolókat a rendőrök hajójukkal a partra vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.