Vihar

Folyamatos rendőri jelenlét az áram nélkül maradt településeken

A felhőszakadással, jégesővel és erős széllel érkező vihar miatt az ország több pontján leszakadt felsővezetékek okoztak áramkimaradást.

2015.07.26 08:36MTI

Folyamatos a rendőri jelenlét a szombati vihar miatt áram nélkül maradt városokban, falvakban - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu-n vasárnapra virradóra.

Mint felidézik, a felhőszakadással, jégesővel és erős széllel érkező vihar miatt az ország több pontján leszakadt felsővezetékek okoztak áramkimaradást.

A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrök az áramszolgáltatás visszaállításáig jelen vannak Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas megye valamennyi érintett településén - írják a közleményben.

Helyreállt az áramszolgáltatás minden Győr-Moson-Sopron megyei településen

Éjszaka helyreállt az áramszolgáltatás Pinnyén, Hidegségben és Fertőhomokon is, ahol szombat este mintegy ezeregyszáz fogyasztónál még nem sikerült helyreállítani az áramellátást a szolgáltató szakembereinek - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Ruskáné Takács Anita emlékeztetett: a vihar a Fertőhomok, Hegykő és a 85-ös út által határolt területen fákat csavart ki, villanyvezetékeket tépett le. Fertőhomokon 42 házban okozott kárt: kémények dőltek le, háztetők cserepeit bontotta meg a szél, egy helyen pedig a tűzfal dőlt meg, de kiköltöztetésre nem volt szükség.

Egy ideig öt településen - Fertőszentmiklóson, Fertőhomokon, Nagycenken, Pinnyén és Hegykőn - volt áramkimaradás, amely 3200 fogyasztót érintett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.