Kossuth Rádió

Kutyákat akartak megmérgezni, de gyerekek is veszélyben voltak

Nem először tettek ki mérgezett ételt a székesfehérvári Salétrom utca környékére. Több kutyát kellett kórházba vinni, s a téren található játszótérre sok kisgyerekes is kijár.

2015.07.18 13:27ma.hu
MTI Fotó: Varga György (illusztráció)

Székesfehérváron, a Salétrom utca környékén lakók a közeli téren sétáltatják a kutyájukat. Egyikőjük, Pavelcze Barbara a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában elmondta: nemrégiben valaki rózsaszín granulátummal megszórt hús- és szalonnadarabokat dobott ki erre a helyre. Több kutya is evett a földön talált húsból, s az állatkórházban megerősítették, a rózsaszín granulátum patkányméreg.

Egy másik kutyatartó elmondta: a tacskója is evett a mérgezett húsból. Azonnal kórházba vitte az állatot, ahol meghánytatták, s most hat héten át tartó K-vitaminos kúra következik. Mindez körülbelül harmincezer forintjába került. Ha nem veszi észre, hogy a kutya mérget evett, akár bele is halhatott volna, hiszen a patkányméreg vérzékenységet okoz, és csak több nap után jelentkeznek a tünetek, amikor már kétséges, hogy megmenthető-e az állat.

A kutyások elmondták: legtöbben nem csak a kutyaürüléket szedik fel, hanem az egyéb szemetet is. Azt sem gondolják, hogy túl hangosak lennének, ha a kutyájuk ugat, rászólnak, és este kilenc körül már befejezik a sétát. Nem értik, miért nem beszéli meg velük, akinek problémája van, ráadásul a mérgezés nem először fordul elő a környéken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.