Garázda is

Láncfűrésszel támadt a közpénzt sikkasztó csaló

Többrendbeli csalás és önbíráskodás miatt emelt vadat a Zalaegerszegi Városi Ügyészség egy 53 éves férfival szemben, aki a városgazdálkodási kft. pénzén vásárolt magának építőanyagot. A férfit azzal is megvádolták, hogy pénzért munkát ígért több tucat embernek, s azzal is, hogy egyszer járó láncfűrésszel támadt rá a szomszédjára.

2015.07.15 09:08Havariapress

A vádlott 2010-ben a Zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft-nél dolgozott és röviddel a munkaviszonya megszűnése előtt, táppénzes állományának ideje alatt, a munkáltatója nevében eljárva, saját nevére építési anyagokat, mészkövet, mészkőzúzalékot, bazaltkövet, majd egy másik cégtől kész betont rendelt, amelyek árát a munkáltatójára számláztatta. Az így megszerzett építési anyagot saját céljaira használta fel, illetve tartozása kiegyenlítéseként hitelezőjének szállíttatta el.

A Városgazdálkodási Kft. a kiszámlázott közel 360 ezer forintos tartozást kiegyenlítette, a férfi a kárt azóta sem fizette meg. 2010 decemberében Zalaháshágy községben, 2014. január és február hónapokban Zalalövőn a művelődési házban munkanélkülieknek fórumokat tartott, amelyeken különféle ipari üzemek Zalalövőre, illetve Zalaháshágyra való településére hivatkozva munkát ígért.

A jelentkezőkkel adatlapot töltetett ki, 500 forint regisztrációs díjat szedett be a 64 megtévesztett munkanélkülitől. 2012 tavaszán ismeretlen személy eltulajdonított a telkéről egy talicskát, amit aztán a vádlott a szemközti szomszédjánál vélt felfedezni. Atment ozzá, s a szomszéd telkén kiabálva, fenyegetőzve követelte vissza a talicskát. A szomszédok rendőri beavatkozást kértek, de a vadlott nem nyugodott meg, a járőrök távozása után kb. 20 perccel a ismét megjelent a sértett ingatlanán, fenyegetőzött, aztán hazaszaladt, s egy láncfűrésszel tért vissza.

A szomszéd fejének magasságágig emelte a járó motorú láncfűrészt és közölte vele, hogy feldarabolja, ha nem adja vissza a talicskáját. A sértett többszöri felszólítására hagyta el az ingatlant a feldühödött vádlott, mielőtt a rendőrök újra megérkeztek.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette, illetve vétsége és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.