Robbanásveszély

Propán-bután gáz szivárog egy vasúti tartálykocsiból a celldömölki pályaudvaron

Vízsugarakkal hűtik a tartályt, a közeli szolgálati lakásokból húsz embernek kellett elhagynia otthonát.

2015.07.05 18:58MTI

Propán-bután gáz szivárog egy vasúti tartálykocsiból a celldömölki rendező pályaudvaron, a tűzoltók már áramtalanították a szerelvényt és vízsugarakkal hűtik a tartályt, a közeli szolgálati lakásokból húsz embernek kellett elhagynia otthonát - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Magyar Csaba tűzoltó alezredes.

Tájékoztatása szerint a vasúti kárelhárító egység és a katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínen van, a vasúti közlekedés pedig az érintett vonalon szünetel.

Magyar Csaba hozzáfűzte: a kimenekített emberek többsége rokonokhoz és ismerősökhöz ment, egy embert pedig a celldömölki városi tűzoltóságon helyeztek biztonsága.

A MÁV tájékoztatása szerint a celldömölki pályaudvaron teljes egészében szünetel a fogalom, emiatt a vonatok nem közlekedhetnek, ezért az esti órákban jelentős késések várhatók a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon.

A vasúttársaság vasárnap koresti közleménye szerint a MÁV vegyvédelmi szakértői is a helyszínre tartanak, hogy megjavítsák a tartálykocsi tisztítócsonkját és leállítsák a szivárgást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.