Bűncselekmény

Öt év fegyházra ítéltek egy inárcsi nőt újszülöttje halála miatt

A vádlott éretlen személyiségszerkezete miatt nem tudott racionális megoldást találni.

2015.07.03 20:46MTI

Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülöttjét 2013 telén Inárcson – tájékoztatta a bíróság az MTI-t. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

A közlemény felidézte: az ötgyermekes elvált nő 2012 tavaszán esett teherbe, de állapotát – a korábbiakhoz hasonlóan - ezúttal is eltitkolta. Élettársa és a nagyobb gyerekek kivételével mindenki előtt tagadta, hogy várandós.

Az asszony 2013. január 31-én a család inárcsi otthonában életképes fiút szült. Ezután a hideg fürdőszoba kövezetén egy rongyra fektetve magára hagyta a gyereket, aki az ellátatlanság és a kihűlés miatt életét vesztette.

A vádlott a kertben elásta a holttestet, amelyet 2013 júliusában talált meg a rendőrség.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte egyebek mellett, hogy az asszony hat (az új élettársától időközben született újabb) gyermek eltartásáról gondoskodik, igen szűkös anyagi körülmények között élt, és a gyermek megszületése a helyzet további romlásával fenyegetett, valamint hogy éretlen személyiségszerkezete miatt nem tudott racionális megoldást találni. Súlyosító körülményként értékelték ugyanakkor a szándékosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.