Kalapáccsal fenyegetőzött

Rálőtt a rablóra egy veszprémi pékségben egy vagyonőr

Hajnalban egy maszkos férfi hatolt be egy veszprémi egyetemvárosi pékségbe, az alkalmazottat kalapácsot a kezében tartva megfenyegette, majd magához vette az irodában tárolt készpénzt.

2015.06.28 13:43MTI

Rálőtt a vele szemben támadólag fellépő rablóra egy veszprémi pékségben egy vagyonőr vasárnap, a támadót kórházba vitték és őrizetbe vették - közölte a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel.

Gaál Csaba elmondta: hajnalban egy maszkos férfi hatolt be egy veszprémi egyetemvárosi pékségbe, az alkalmazottat kalapácsot a kezében tartva megfenyegette, majd magához vette az irodában tárolt készpénzt.

A megszólaló riasztó jelzésére kiérkezett egy vagyonvédelmi cég fegyveres őre, aki a távozó rablót megpróbálta feltartóztatni, ám a férfi őt is megfenyegette. A szóvivő tájékoztatása szerint a vagyonőr az életét veszélyeztető támadás elhárítására lőfegyveréből több figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, majd mivel a rabló továbbra is támadólag lépett fel, célzott lövést adott le a lábára.

Gaál Csaba közölte: a meglőtt rablót a rendőrök elfogták, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba. A 37 éves férfit őrizetbe vették, rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Hozzátette, hogy a rendőrség vizsgálja a lőfegyverhasználat jogszerűségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.