Illegális bevándorlás

Majdnem megfulladt több mint száz ember a kisteherautóban

Százhat embert zsúfolt egy kisteherautóba egy embercsempész, az afgán, szír és iráni állampolgárok majdnem megfulladtak a sofőr által Mórahalmon hagyott járműben.

2015.06.26 19:43MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs közölte, a járműbe zsúfolt emberek közül többen fuldokolni kezdtek, ezért a többiek hangosan dörömböltek és ki akartak jutni a raktérből. A sofőr ettől vélhetően megijedt és pénteken hajnalban a teherautót Mórahalmon, az István király úton hátrahagyva elmenekült.

A határsértők végül ki tudták feszíteni az ajtót. A kiérkező rendőrök 106 embert fogtak el, köztük nőket és gyermekeket. Elmondásuk szerint fejenként 1500 eurót kért tőlük az embercsempész azért, hogy Ausztriába vigye őket – ismertette a részleteket az őrnagy.

A rendőrség embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az elfogottak ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.