Dráma és gyász

Repülőbaleset Esztergomban: leszállás közben ütköztek a vitorlázórepülők

A lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt.

2015.06.07 15:44MTI
MTI Fotó: Kovács Attila

Leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütközött össze vasárnap az a két vitorlázórepülő, amelyek közül az egyik lezuhant és a benne ülő két ember meghalt - közölte Antalics Tamás, Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője az MTI-vel vasárnap.

Elmondása szerint a lezuhant gépen egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy egyedül repülő növendék vezette, aki sérülések nélkül leszállt.

Hozzátette, hogy a rendőrség a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen vizsgálja a baleset körülményeit.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek a helyszíni szemle utánra ígért bővebb tájékoztatást.

MTI Fotó: Kovács Attila


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.