Csalás

Ismerősének utalta az ügyfél egymillióját a banki ügyintéző

Egy ügyfelet megkárosító banki alkalmazott és társa ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, a nő a sértett számlájáról - annak tudta nélkül - egymillió forintot utalt át ismerősének.

2015.05.27 09:13MTI

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közölte, az egyik szegedi bankfiókban ügyfélreferensként dolgozó nőt és ismerősét nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a másodrendű vádlott 2014 elején rávette a nőt, hogy a sértett bankszámlájáról utaljon át neki mintegy egymillió forintot. A megállapodásnak megfelelően a pénzintézeti dolgozó 2014. február 19-én a szegedi bankfiókban a sértett tudta és beleegyezése nélkül kitöltött egy átutalási megbízást, majd ráhamisította a tulajdonos aláírását. A banki ügymenetnek megfelelően a papíralapú átutalási megbízásokat egy másik alkalmazott összegyűjtötte, beszkennelte, és továbbította a bank budapesti központja felé, ahol az adatokat - köztük az aláírást is - ellenőrizték, majd teljesítették az átutalást. Az ellenőrzés során nem fedezték föl a hamis aláírást. Másnap a másodrendű vádlott a bankfiókban, a nőnél készpénzben felvette az átutalt összeget.

Két hónappal az eset után a nő visszaadta az átutalt összeget a pénzintézetnek, a bank pedig a sértett reklamációját követően kifizette a pénzt a tulajdonosnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.