Barbár

Lelőtte a salgótarjáni erdőben a medvét, majd kizsigerelte - fotók!

Az 54 éves férfi előbb csak megsebesítette a 250 000 forint eszmei értéket képviselő nagyvadat, majd másnap újra a keresésére indult társaival.

2015.05.26 15:12ma.hu
Fotók: police.hu

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztálya eljárást folytatott természetkárosítás bűntett, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. S. 55 éves salgótarjáni lakos ellen, továbbá természetkárosítás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt további tíz férfi társa ellen - írja a police.hu.

A nyomozás adatai alapján G. S. 2014. május 10-én 22 óra körüli időben, a Salgótarjánhoz tartozó egyik erdőrészben, mint vadászatra jogosult személy vadászott. E közben a férfi az engedéllyel tartott lőfegyverével egy - a kirendelt szakértői vélemény alapján - 250.000 Ft természetvédelmi értékű barna medvét meglőtt.

Az állat nem pusztult el, ezért az 55 éves salgótarjáni lakos másnap két vadásztársával együtt a két év körüli, hímivarú állat keresésére indult. A keresés tényét, időpontját és helyét a vadászati beíró naplóban nem rögzítették.

Másnap G. S. több vadásztársasági tagból álló csoportot hívott össze, akikkel újra a sebzett vad keresésére indult. A megtalált medvét végül az egyik dunavarsányi gyanúsított lőtte le, majd azt társuk salgótarjáni ingatlanába szállították, ahol azt kizsigerelték és bundáját lenyúzták.

A G. S. lakásán 2014. május 17-én megtartott házkutatáson a rendőrök megtalálták és lefoglalták az állat bundáját, valamint 139 darab lőszert, melyek tartásához a férfi érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A nyomozást G. S. és társai ellen a hatóság a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.