Élelmiszerbiztonság

Nagy mennyiségű növényvédőszert foglalt le a Nébih

Mintegy 4,5 tonna növényvédőszert foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a tavaszi munkálatok megkezdése előtt tartott ellenőrzései során. A kiszabandó bírság várhatóan több millió forint lesz.

2015.04.28 09:29MTI
Fotó: NÉBIH

A Nébih kiemelt ügyek igazgatósága az interneten hirdetett növényvédő szerekből végzett próbavásárlást, és átfogó ellenőrzést tartott növényvédőszer nagykereskedőknél és egy logisztikai raktárban.

Az internetes próbavásárlások során a hatóság azonnali hatállyal elrendelte 50 kilogramm nem nyomonkövethető növényvédő szer lefoglalását és az eljárások során több százezer forint bírságot szabtak ki az ellenőrök.

A növényvédőszer nagykereskedőknél tartott ellenőrzései eredményeképpen több száz lejárt felhasználhatósági idejű, érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel nem rendelkező termék forgalomba helyezését kellett megtiltani a tájékoztatás szerint.

Egy telephelyen 10-15 centiméter magasan állt a talajvíz abban a pincehelyiségben, ahol a növényvédő szereket tárolták, így erősen megsérült a termékek csomagolása - közölte a hatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.