Nagybani

Ötszáz rendbeli pályázati csalás miatt emeltek vádat egy pécsi férfi ellen

A csaló fiktív pályázati felhívással, költségtérítés fejében vissza nem térítendő támogatást ígért egyesületeknek és alapítványoknak.

2015.04.21 10:28MTI

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba ismertetése szerint a 34 éves pécsi férfi 2013 áprilisában alapította meg a Független Emberi Lehetőség Kft.-t Nagykanizsán. A céget, amelynek egyedüli tagja és ügyvezetője lett, a cégbíróság be is jegyezte.

A kft. nevében az ügyvezető valótlan pályázati felhívást tett közzé az interneten: ígérete szerint a 120 millió forintos keretösszeget a vállalkozói szférában működő támogatók és nemzetközi partnerszervezetek biztosítják majd a nyerteseknek. A fiktív kiírás szerint a sikeres pályázók működésük finanszírozására 750 ezer forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak.

A pályázat benyújtásának feltétele 4500 forint költségtérítés átutalása volt. A felhívásra összesen 504 szervezet - egészségügyi, szabadidős, egyházi, érdek-képviseleti, kulturális és más tevékenységet végző szervezetek, polgárőrségek, sportegyesületek, mentőszolgálatok és önkormányzatok - nyújtottak be pályázatot, és utalták át a pénzt.

A Független Emberi Lehetőség Kft. bankszámláján csaknem 2,3 millió forint gyűlt össze, amelyből a nyomozás során mintegy 1,9 forintot foglaltak le.

A férfi ellen az ügyészség 504 rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.