Mint egy krimiben - csak ez a valóság

Kriminális! Parókában gyilkolt az álpszichológus

Saját felségét is átverte éveken át az a férfi, aki brutális kegyetlenséggel meggyilkolta albérlőjüket.

2015.04.21 09:32Havariapress

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a 44 éves férfival szemben, aki 2013 őszén, hogy értékeit megszerezze, megölt egy 68 éves nőt a XII. kerületben.

A vádirat szerint a vádlott feleségével, és annak családjával a Budapest XII. kerület, János Zsigmond utcában, egy több lakóépületes telken élt. Az ingatlanon lévő egyik többszintes családi ház felső szintjein lakott a 68 éves sértett nő, aki már több mint 20 éve bérelte a lakást a vádlott feleségének családjától. A vádlott csak általános iskolát végzett, azonban a feleségének azt állította, hogy pszichológus, valamint filozófus végzettsége van és ezen a területen végez kutató munkát. Ezzel szemben a férfinak már évek óta legfeljebb csak alkalmi munkája volt.

2013 nyarán - amikor már tartalékaikat is felélték - a vádlott elhatározta, hogy bármi áron pénzt szerez. Tudott arról, hogy a velük egy telken élő sértett készpénzt és különböző értékeket tart az otthonában. Emellett tisztában volt a 68 éves nő életvitelével és szokásaival, így egyebek mellett azzal is, hogy sértett a napi rutinjának megfelelően az esti órákban szellőztetés céljából kinyitja az erkélyajtót. A vádlott mindezek ismeretében eldöntötte, hogy a sértettől fog pénzt szerezni. Ennek érdekében 2013. szeptember 4-én egy két napos vidékre utazás ürügyével, autóval távozott otthonról, majd este észrevétlenül visszament, és a közelben leparkolt. Ezután átöltözött, felvett egy kapucnis felsőt és egy parókát, majd a kapucnit a fejére húzva gyalog ment a János Zsigmond utcába, ahol a szellőztetés céljából aznap is kinyitott erkélyajtón keresztül besurrant a sértett lakásába.

A sértett azonban váratlanul észrevette a vádlottat, és számon kérte rajta, hogy mit keres ott. A férfi ekkor meglökte a nőt, aki ettől elvesztette az egyensúlyát és leesett a lépcsőn. A vádlott lement utána a földszintre és azért, hogy elhallgattassa, a nála lévő eszközzel kitartóan és súlyosan bántalmazta. A sértett segélykiáltásai miatt azonban észlelte, hogy felfedezhetik a tettét, ezért menekülni kezdett, a telek másik kapuján kijutva, visszament a gépkocsijához és elhagyta a helyszínt.

A nő a bántalmazás következtében rövid időn belül a helyszínen életét vesztette.

A vádlott 2013. szeptember 13-án önként jelentkezett a rendőrségen. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a vád minősített emberölés bűntette, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.