Zavart állapotban volt

Őrült fegyveres rablás Hódmezővásárhelyen

Fegyverrel raboltak ki egy hódmezővásárhelyi kocsmát szombaton éjszaka, az elkövetőt rövid idő alatt azonosították és előállították a rendőrök.

2015.03.30 07:11MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs közölte, röviddel éjfél után értesítették a rendőrséget, hogy egy férfi a kezében egy fegyverrel - vagy annak utánzatával - hadonászott Hódmezővásárhelyen az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. A kiérkező rendőrök a zavart állapotban lévő, 24 éves földeáki férfihoz mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Az egyenruhások a férfitől lefoglalták a fegyvert, egy kést, valamint egy acélbetéttel megerősített edzőkesztyűt, amihez két acéldrót volt erősítve.

Vasárnap reggel egy nyugdíjas rendőr jelentette be, hogy egy helyi kocsma tulajdonosa egy fegyveres rablásról értesítette. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az akkor még ismeretlen férfi szombaton este kilenckor bement az italozóba, ahol fegyverrel pénzt követelt. A támadás során nem sérült meg senki, a gyanúsított némi készpénzzel elmenekült. A sértett elmondása szerint az elkövető kezén lévő kesztyűből acéldrótok lógtak ki. A rendőrök ez alapján a földeáki férfit előállították a kórházból - közölte az őrnagy.

A férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - fegyveresen elkövetett rablás és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség kezdeményezte a bűncselekmények elkövetését elismerő gyanúsított előzetes letartóztatását - tudatta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.