Gyász

Tragédia Székesfehérváron: ketten haltak meg a lakástűzben

A szedreskerti lakónegyedben összesen tíz embert menekítettek ki az emeletes épületből, közülük heten megsérültek. A lakók egy jó ideig nem tudnak visszaköltözni.

2015.03.29 07:23MTI

Két halálos áldozata van a székesfehérvári lakástűznek, ketten vesztették életüket - közölte a katasztrófavédelem vasárnap hajnalban az MTI-vel.

A szedreskerti lakónegyedben összesen tíz embert menekítettek ki az emeletes épületből, heten megsérültek, köztük egy gyerek.

A mentők két embert próbáltak újraéleszteni a helyszínen, ám mindkettő meghalt.

A katasztrófavédelem reggeli tájékoztatása szerint az öt kórházba vitt ember közül háromnál igazolódott be a füstmérgezés gyanúja, közülük egy könnyebben meg is égett. A két másik embernél nem állapítottak meg füstmérgezést, így ők elhagyhatják a kórházat.

A tűzben egy második emeleti lakás teljes egészében égett, a vele szembeni lakás ajtaja is lángolt, többet pedig veszélyeztetett a tűz. A katasztrófavédelem reggel azt közölte, hogy a kiégett lakáson kívül lakhatatlanná vált a felette lévő ingatlan, valamint a szomszédos lépcsőház egyik lakása is, amely a közvetlen szomszédja a kiégettnek. A közös falon repedések keletkeztek, ezeket tovább vizsgálják.

A helyszíni felmérés szerint valószínűleg szükség lesz lakosságvédelmi intézkedésre, mivel a lépcsőház közműveit csak hosszabb idő után lehet majd visszakapcsolni. Melegedőhelyként a közeli Széchenyi Kollégiumot nyitják ki az arra igényt tartóknak - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.