D1

Kigyulladt egy magyar autóbusz a cseh autópályán, nincs sérült az utasok között

A cseh hatóságok pótbuszt biztosítottak, amely elszállította a baleset helyszínéről a magyar busz utasait.

2015.03.27 22:46MTI

Kigyulladt egy Prágába tartó magyar rendszámú autóbusz péntek délután a Brünn-Prága autópályán (D1). A buszvezetőnek sikerült gyorsan eloltania a tüzet, és a 35 utas közül senki sem sérült meg - közölte pénteken Eva Stuhlíková cseh rendőrségi szóvivő.

A rendőrségi közlés szerint az autóbusz már Prágához közeledett, amikor a D1-es autópálya 47. kilométerénél a járművön ismeretlen okokból tűz keletkezett. Az autóbusz vezetője a jármű tűzoltó készülékével oltotta el a tüzet.

"A baleset helyszínére mentők érkeztek. Egy utasnak kellett segíteniük, aki rosszul lett a füsttől" - közölte a cseh rendőrségi szóvivő.

A cseh hatóságok pótbuszt biztosítottak, amely elszállította a baleset helyszínéről a magyar busz utasait - közölte Ladislav Holomcík, a közép-csehországi tűzoltók szervezetének szóvivője.

A kiégett autóbuszt a hatóságok megvizsgálják, majd elvontatják a sztrádáról. A délutáni csúcsforgalomban a baleset miatt kisebb közlekedési dugó keletkezett az autópálya Prága felé vezető oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.