Örkényi fegyverhasználat

Ügyészség: önvédelemből lőtt a rendőr

Az intézkedés alá vont férfi azért halhatott meg, mert a lövedék célt tévesztett, s a keze helyett a mellkasát találta el.

2015.03.18 15:00MTI

Önvédelemből, jogszerűen lőtt, s kézre célzott az a dabasi járőr, aki egy rá fejszével támadó férfivel szemben lépett fel kedd késő este Örkényben – közölte a halállal végződő eset elsődleges vizsgálatának eredményét a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerda délelőtt az MTI-vel.

Nagy Andrea tájékoztatása szerint az intézkedés alá vont férfi azért halhatott meg, mert a lövedék célt tévesztett, s a keze helyett a mellkasát találta el.

A szóvivő a rendelkezésre álló adatok alapján elmondta: amikor a Dabasi Rendőrkapitányság állományába tartozó négy rendőr intézkedni akart a körözött férfivel szemben, az fejszével támadt az egyik járőrre. A rendőr a támadás elhárítása érdekében szolgálati fegyverével a férfi kezére célzott lövést adott le, de a lövedék a mellkasán találta el. A lövés következtében a férfi életét vesztette.

A bűncselekmény helyszínén az éjszaka ügyészi részvétellel helyszíni szemlét tartottak, a rendőrre támadó férfi cselekményének kivizsgálására a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el – közölte Nagy Andrea.

Az elsődleges adatok alapján a rendőri fegyverhasználatra önvédelemből, jogszerűen került sor – hangsúlyozta.

A nyomozást annak ellenére lefolytatják, hogy a gyanúsított meghalt. Ha kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy valóban bűncselekmény történt, s azt az elhunyt követte el, a haláleset miatt lezárják a vizsgálatot – tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.