A PMRFK vizsgálja

Baltával hadonászott a férfi, akit lelőtt a rendőr Örkényben

A rendőr szolgálati fegyverével hárította el a támadást, ennek következtében a férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen meghalt.

2015.03.18 11:41MTI

Egy baltával hadonászó férfit sebesített meg halálosan szolgálati fegyverével a dabasi rendőrkapitányság egyik járőre Örkény külterületén kedd este - tudta meg a helyiektől az MTI szerdán.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) annyit közölt honlapján az esetről, hogy rendőri intézkedés közben rátámadt a dabasi körzeti megbízottra egy 37 éves, felfegyverkezett férfi kedd késő este Örkény külterületén. A rendőr szolgálati fegyverével hárította el a támadást, ennek következtében a férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen meghalt.

A PMRFK vizsgálja a kényszerítő eszköz használatának körülményeit, az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz - tették hozzá.

A helyiek elmondása alapján a férfit kedd este elő akarták állítani, de ellenállt.

Nagy Andrea, az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére egyelőre nem tudott részleteket közölni az esetről, és későbbre ígért tájékoztatást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.