Magyar Nemzet

Előzetesből házi őrizetbe: nyomkövető jeladót kell viselnie V. Lászlónak

Költségvetési csalás elkövetésével vádolják, továbbá elsőrendű vádlottja a rendőrségi vesztegetési botrány néven ismert eljárásnak.

2015.03.17 08:01MTI
MTI Fotó: Ceglédi Zsolt



Megszüntette V. László előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozót a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

A döntés nyomán levették róla a kéz- és lábbilincset, és a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahonnan a hétfő délutáni órákban szabadult - írja keddi lapszámában a Magyar Nemzet.

A bíróság úgy döntött: V.-nek viselnie kell a nyomkövető jeladót, amelynek segítségével a II. kerületi rendőrség ellenőrzi, hogy nem hagyja-e el a számára tartózkodási helyként kijelölt családi házat.

A vállalkozóval szemben több büntetőügy is folyamatban van. A hétfőn tárgyalt perben költségvetési csalás elkövetésével vádolják, továbbá elsőrendű vádlottja a rendőrségi vesztegetési botrány néven ismert eljárásnak. Emellett az ügyészség hivatalos eljárásban történt kényszerítés miatt is nyomozott, V. ez utóbbi ügy miatt volt előzetesben.

A férfi védője, Jován László azzal érvelt az előzetes letartóztatás megszüntetése mellett, hogy az ügyben megtörtént az adatismertetés, és annak alapján feltételezhető, hogy az eljárást megszüntetik - írja a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.