Elszállították, megsemmisítik

Robbanótest Budán: megszűnt a területzár

A robbanótestet a tűzszerészek szoros rendőri kíséret mellett a Honvédség Központi Gyűjtőhelyére szállították megsemmisítésre.

2015.03.05 18:03MTI
MTI/Szigetváry Zsolt

Megszűnt a területzár a főváros I. és XI. kerületében csütörtök délután. Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy egy második világháborús tüzérségi lövedékre bukkantak földmunkák végzése közben z Alsóhegy utcában - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta, hogy egy éles 152 milliméteres második világháborús rombológránát került elő a földből. A robbanótestet a tűzszerészek szoros rendőri kíséret mellett a Honvédség Központi Gyűjtőhelyére szállították megsemmisítésre.

Emlékeztetett arra, hogy a lövedék azonosításának idejére egy ötszáz méteres szakaszon lezárták az Alsóhegy utcát, egy százméteres szakaszon a Ménesi utat és egy kétszáz méteres szakaszon a Csukló utcát. A lezárt területet nyolc társasház 61 lakójának kellett ideiglenesen elhagynia.

A korlátozások a közösségi közlekedést és a vasúti forgalmat nem érintették - közölte Bátyi Edina.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.