Földmunkák során került elő

Robbanótestet találtak Budán - lezárások

Három utca egy-egy szakaszát is lezárták a hatóságok csütörtök délután a főváros I. és XI. kerületében, miután földmunkák végzése közben - feltehetően - második világháborús tüzérségi lövedékre bukkantak.

2015.03.05 16:02MTI
MTI/Szigetváry Zsolt

Bátyi Edina, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje elmondta, hogy a tűzszerészek megkezdték az Alsóhegy utca 9. előtt megtalált lövedék azonosítását. Erre az időre egy ötszáz méteres szakaszon lezárták az Alsóhegy utcát, egy százméteres szakaszon a Ménesi utat és egy kétszáz méteres szakaszon a Csukló utcát.

A lezárt területen kilenc társasház lakóinak kellett ideiglenesen elhagyniuk otthonukat, leállították a munkát egy felújítás alatt álló MÁV-épületnél, egy óvodában pedig korlátozták a bent tartózkodók mozgását. Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy védett helyiséget jelöltek ki a gyerekek és a nevelők tartózkodási helyéül.

A korlátozások a közösségi közlekedést és a vasúti forgalmat nem érintik - közölte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.