BKK

Megint robbanótestet ástak elő a Széll Kálmán téren - frissítve

A kora délután talált robbanótest hatástalanítása miatt lezárják a Széll Kálmán tér környékét.

2015.02.26 15:39MTI

A hatósági zárás idején a 2-es metró továbbra sem áll meg a Széll Kálmán téren, a 4-es és a 6-os villamos pedig dél-budai végállomásától csak a Jászai Mari térig jár, onnan pótlóbusz közlekedik a Déli pályaudvarhoz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

A 21-es, a 21A, a 91-es, a 102-es, a 128-as, a 129-es, a 139-es, 155-ös, a 156-os buszok csak a Déli pályaudvarig szállítanak utasokat.

A gépjárműforgalom elől lezárták a Várfok utcát, a Margit körút, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Krisztina körút jelenleg járható. A forgalomkorlátozások miatt jelentős torlódásokra kell számítani.

Kedden szintén egy megtalált robbanótest, egy 75 milliméteres német páncéltörő gránát miatt kellett lezárni a Széll Kálmán teret, akkor a zárás a Margit körút egy részét is érintette.

16:20 - Feloldották a zárást a Széll Kálmán téren

Feloldották a hatósági zárást a Széll Kálmán téren és a Várfok utcában, miután a tűzszerészek elszállították a vélhetően világháborús robbanótestet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Újra megáll a Széll Kálmán téren a 2-es metró, a 4-es és a 6-os villamos is teljes vonalon jár, azonban a zsúfoltság elkerülése érdekében amíg szükséges, a villamospótló buszok is segítik a közlekedését, és az összes érintett buszjárat is újra a felújítás alatt álló térig közlekedik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-nek azt mondta, rendőrségi tűzszerészek vonultak a helyszínre és jelenleg is vizsgálják, hogy milyen robbanótestet találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.