Csaknem hatvanmillió

Csúcsmennyiségű kábítószert foglaltak le Szigetszentmiklóson

Az eljárás eddigi adatai szerint Z. Csaba 2014 szeptemberétől folyamatosan hozott csomagokat az országba ismerőse, a 37 éves K. András megbízásából.

2015.02.26 14:24MTI

Hollandiából fuvarozott rendszeresen kábítószert társa megbízásából egy férfi, akinek az autójában, a lakásán, valamint egy garázsban körülbelül 60 millió forint értékű fehér port és több ezer angol fontot találtak. A két szigetszentmiklósi férfi ellen kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a 41 éves Z. Csabát február 20-án hajnalban igazoltatták Szigetszentmiklóson. Az általa vezetett tehergépkocsi vezetőfülkéjében - zacskóba és fóliába csomagolva - több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak, míg ruházatából és táskájából több mint háromezer angol font és egy gépkocsi slusszkulcsa került elő. A férfi azt mondta, hogy a kulcs egyik barátja Hollandiában parkoló autójához tartozik, abból a kocsiból pakolta át, s szállította Magyarországra a csomagot.

A rendőrök a megállított teherautó utasterében további 13 ezer fontot találtak, majd a férfi lakásának átkutatása után egy zacskóban körülbelül 6 grammnyi fehér port foglaltak le - ismertette a szóvivő.

Hozzátette: az eljárás eddigi adatai szerint Z. Csaba 2014 szeptemberétől folyamatosan hozott csomagokat az országba ismerőse, a 37 éves K. András megbízásából, az utóbbi lakásán 12 telefont is lefoglaltak, kihallgatásukat követően mindkét férfit őrizetbe vették.

A Pest megyei nyomozók korábban - 2014 december 4-én - egy szigetszentmiklósi garázsban is nagy mennyiségű fehér port, a vizsgálatok szerint kokaint találtak, ez a szállítmány is külföldről érkezett a két férfi összejátszásával. A Szigetszentmiklóson előkerült kábítószer összértéke csaknem 60 millió forint.

A gyanúsítottak elleni eljárás előzetes letartóztatásuk mellett folyik - tájékoztatott Beluzsárné Belicza Andrea.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.