Kábító szer

Füstbe ment terv: 417 kiló marihuánagyanús anyag az "üres" kamionban

Több mint négy mázsa kábítószert találtak egy az okmányok szerint üres holland kamionban a pénzügyőrök Röszkén.

2015.02.24 08:24MTI
Facebook/NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője, Suller György Attila közölte, a belépésre jelentkező teherautót az okmányok ellenőrzése után röntgennel is átvizsgálták, és úgy tűnt, a pótkocsiban valamit elrejtettek. A tételes ellenőrzés során friss festési és szerelési nyomokat találtak a pótkocsi alján, a rögzítőcsavarok és a padlólemez eltávolítása után pedig az ott kialakított, hatalmas rejtekhelyről 410 téglatest alakú csomagban, összesen több mint 417 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök a megközelítőleg félmilliárd forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, a járművet, valamint a holland sofőrt átadták a rendőrségnek, akik a férfit őrizetbe vették, és ellene kábítószer birtoklása bűntett miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.