Hirtelen ugrott eléjük

Vaddisznó támadott emberekre a bicikliúton

A vaddisznó abban az esetben hajlamos támadni, ha kicsinyeket nevel, egyébként nem valószínű. A megtámadott házaspár nem látott malacokat a környéken, így akár veszett is lehetett...

2015.02.19 08:50ma.hu

Vaddisznó támadt egy kiránduló párra február 15-én, vasárnap a Nagymaros és Kismaros között bicikliúton, nagyjából a kóspallagi elágazás vonalában - írta a Kismarosi Kilátó. A lap beszámolója szerint a vaddisznó hirtelen ugrott elő a bokorból, szándékosan rontott az emberekre, a megvadult állat még a bicikli kerekét is megharapta. A menekülő nőt hátulról fel is öklelte agyarával. Az egész 20 másodpercig tarthatott, de mindannyian sárosak és véresek lettek. Végül a férfi a bicikli pedálrészével többször fejbe vágta a vaddisznót, aki végül elrohant abba az irányba, amerről jött.

A vadkan ma hazánk egyetlen veszélyesnek tekintett vadja. Amennyiben magányos állatról van szó, ez a viselkedés akár veszettségre is utalhat, ezért a megsebesült nő több oltást kap: a szokásos tetanuszon kívül egy négyfázisú, veszettség elleni szérumot is. Az orvosok szerint szerencse, hogy a vaddisznó agyara nem akadt bele érbe, mert az könnyen a sérült életébe is kerülhetett volna az erős vérzés miatt.

Az ÁNTSZ-nél annyit közöltek, hogy a vaddisznók valóban túlszaporodtak a környéken. A férfi felkereste a Börzsöny Borostyán Vadásztársaságot mint a területen illetékes csoportot is. Itt annyit mondtak, hogy hasonló esetről még nem hallottak, de kivizsgálják az ügyet.

A vaddisznó abban az esetben hajlamos támadni, ha kicsinyeket nevel, egyébként nem valószínű. A megtámadott házaspár nem látott malacokat a környéken, persze ettől függetlenül ott lehettek a bokrok között.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.